Visita al Parc de Recerca de la UAB

L’eurodiputat i membre de la Comissió de Medi Ambient al Parlament Europeu, Francesc Gambús, ha visita l’edifici Eureka del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, on s’ha reunit amb Javier Lafuente, director del Parc i vicerector de Projectes estratègics de la UAB, i Ivan Martínez , vicegerent de Recerca de la UAB.

Notícia del PRUAB:

La visita ha començat amb una presentació de les activitats del Parc i de les línies de recerca en medi ambient i sostenibilitat que treballen els grups i centres de recerca del Campus UAB. A continuació Konstantinos Kourkoutas, coordinador del CORE Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, ha explicat les activitats del CORE i els projectes en economia circular que s’estan duent a terme.

Seguidament, s’han presentat dos projecte del programa LIFE que s’estan desenvolupant al campus. Per una banda, Juan Fran Sangüesa, cap de l’Àrea de Projectes del Parc de Recerca UAB, ha explicat el projecte reWINE, que estudia la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vitivinícola de Catalunya. Per altra banda, Julian Carrera, investigador del grup de recerca GENOCOV del Departament d’Enginyeria Biològica, Química i Ambiental de la UAB, ha presentat el projecte SAVING-e, que pretén aconseguir que les actuals estacions depuradores d’aigües residuals urbanes passin de ser consumidores netes d’energia, a ser autosuficients energèticament o, fins i tot, productores netes d’energia.

La visita ha continuat a l’edifici de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), on l’equip de Francesc Gambús ha pogut veure les instal·lacions i laboratoris i conèixer tots els detalls de l’edifici, dissenyat amb uns criteris de sostenibilitat molt exigents, tant pel que fa al consum d’energia i d’aigua en el seu funcionament com en els materials emprats per a la seva construcció.

Per últim, han visitat la Planta Experimental de Depuració d’Aigües de Rubí, on s’està desenvolupant la prova pilot de la tecnologia desenvolupada pel projecte SAVING-e.