L’Alba tindrà internet

L’11 de maig vaig conèixer l’Alba. Va venir acompanyant el seu pare, que havia acceptat la invitació de la gent d’Unió del Pallars per prendre cafè amb el candidat -és a dir, amb un servidor-. El seu pare i els respectius amics venien a veure’m, entre d’altres raons, per parlar-me de la vaca bruna i de si les rouredes valien o no valien alhora de comptar les hectàrees que un ramader posa a disposició dels seus caps de bestiar.

Però l’Alba no. L’Alba tenia exàmens i va baixar de Benés, el poble dels seus pares, al final de la vall de Manyanet, per explicar-me que era molt complicat cursar primer de batxillerat i voler passar els caps de setmana amb el seu pare, perquè a la vall no hi arribava Internet. I, és clar, a primer de batxillerat ja tens molta feina per la que necessites fer consultes o, fins i tot, hi ha professors que et demanen que els lliuris els treballs per correu electrònic. En resum, l’Alba quan sortia de l’institut el divendres per la tarda, a Tremp, havia de fer mans i mànigues per poder acabar les feines del cap de setmana per pujar després a Benés. “A Benés només hi puc fer feina de llegir i estudiar, però res que hagi d’elaborar o entregar perquè no tinc accés a la xarxa”, es lamentava l’Alba.

El que no em deia -m’ho va xerrar el seu pare- era que el Govern de la Generalitat en temps del tripartit va instal·lar una antena per fer arribar Internet a la vall…. Però va oblidar-se o no va pensar en fer arribar la xarxa elèctrica per tal que l’antena pogués fer la seva funció… Petit detall…

Perquè us escric tot això, ara? Doncs perquè avui he rebut un whatsapp que m’ha posat molt content. Sortint de la vall de Manyanet vaig telefonar al Departament de Governació i els vaig exposar la situació. Pensava jo: no pot ser que aquesta noia que vol seguir arrelada a casa dels seus pares, a la seva terra, hagi d’estar pensant -perquè és el que em va dir que pensava- que quan acabi el segon de batxillerat i vagi a la universitat ja no podrà plantejar-se anar a passar els caps de setmana a Benés…

El whatsapp d’avui deia: “Estan connectant llum a l’antena!”

M’ha vingut al cap l’Alba. I també que un dia haig de tornar a la vall de Manyanet per veure de prop allò que m’explicaven de les rouredes.