Gambús reclama una estratègia forestal més ambiciosa per als boscos mediterranis com un instrument més de lluita contra el canvi climàtic

L’eurodiputat català assenyala que “els boscos que s’incendien no són només víctimes, sinó també són causants del canvi climàtic” i demana mantenir els boscos nets per evitar que siguin combustibles per al foc i que elevin les emissions

L’eurodiputat Francesc Gambús ha reclamat “una estratègia forestal molt més ambiciosa i adaptada als boscos mediterranis” com un instrument més per lluitar contra el canvi climàtic.

Gambús ha intervingut en el Ple del Parlament Europeu per analitzar els incendis forestals ocorreguts recentment a Portugal i a Espanya, i per debatre els instruments de resposta i procediments en matèria de prevenció i protecció civil de la Unió.

El diputat català a l’Eurocambra ha assenyalat que “els boscos que s’incendien no són només víctimes, sinó també són causants del canvi climàtic” i ha destacat que, a Espanya, entre 2005 i 2015, “els incendis van emetre 15 milions de tones de CO2”.

Per aquest motiu, ha reclamat una gestió forestal diferent: “són molt diferents els boscos del nord als del sud. Necessitem una gestió molt més activa i que mantingui el bosc net”. A més, ha insistit que aquesta estratègia forestal ha d’evitar que “els nostres boscos siguin pur combustible per a uns focs que eleven les nostres emissions i ataquen el nostre futur”.

“El bosc mediterrani no és una simple plantació d’arbres. La nostra actitud no pot ser passiva davant la situació dels boscos sud-europeus”, ha refermat.

Durant la seva intervenció, Gambús ha expressat el seu record “a totes les víctimes dels incendis de setmanes enrere” i ha agraït “la feina dels bombers italians, francesos i espanyols que es van sumar als seus col·legues portuguesos en la lluita contra el foc”. A més, també ha destacat la ràpida resposta de la Comissió Europea “per posar tots els mitjans possibles per ajudar en aquesta lluita” i ha agraït la seva acció.