Gambús participa en la constitució de la Taula Estratègica Catalana del Corredor del Mediterrani

L’eurodiputat recorda que el Tribunal de Comptes europeu ha criticat l’escassa competitivitat i el baix rendiment d’aquesta infraestructura

L’eurodiputat Francesc Gambús ha participat aquest matí, convidat pel Govern de la Generalitat,  en l’acte de constitució de la Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani en què hi han pres part agents econòmics, socials, polítics i institucionals.

20160525_093137-1Gambús ha qualificat la constitució d’aquesta Taula estratègica com “una important trobada per dibuixar estratègies i impulsar conjuntament un Corredor del Mediterrani eficient i sostenible, fet que és clau per al progrés i la promoció econòmica i empresarial del territori”.

“És fonamental establir sinèrgies entre els diferents sectors i fer un front comú de treball que vagi més enllà del que són estrictament els sectors econòmics, polítics, socials i institucionals, sinó que tingui una clara vocació d’establir sinèrgies i connexions amb el País Valencià, Andalusia i Múrcia”, ha refermat Gambús amb l’objectiu de “configurar i reforçar l’exigència i la petició als governs espanyol i francès per completar el Corredor Mediterrani”.

L’eurodiputat ha fet esment a l’informe del Tribunal de Comptes europeu en què es destaca que “avui per avui, deixa molt a desitjar” en quant a competitivitat i a un rendiment insuficient de la connexió ferroviària per part dels estats espanyol i francès. “És necessari un pla d’acció conjunt per reclamar que s’executin les obres. És urgent per al territori i per a l’economia, no només de Catalunya sinó de tot l’eix mediterrani i de l’Estat”, ha remarcat.

Francesc Gambús s’ha compromès a “continuar traslladant a les institucions europees les reclamacions per tirar endavant el Corredor del Mediterrani a través dels procediments parlamentaris i de reunions de treball amb membres de la Comissió Europea”. Cal recordar que fa pocs dies es va produir una reunió propiciada per Gambús entre la Cambra de Comerç de Tarragona i el vicepresident de la Comissió Europea i comissari per a l’Ocupació, el Creixement, la Inversió i la Competitivitat, Jyrki Katainen, per parlar específicament sobre el Corredor del Mediterrani i la manca d’inversions en el territori.

D’altra banda, l’eurodiputat ha destacat “l’ampli consens assolit amb aquesta trobada per fer front comú amb l’objectiu de reclamar el Corredor Mediterrani”. A banda dels representants polítics i institucionals a tots els nivells, també ha destacat “la transversalitat d’aquesta reclamació que des d’organitzacions empresarials, sindicats, ports, universitats, col·legis professionals… han expressat la necessitat d’un eix ferroviari Mediterrani que connecti amb els centres logístics, promoure un transport de mercaderies i de persones sostenible i que respecti el medi ambient, i que es faci amb la màxima celeritat, ja que portem molts anys esperant”.