Gambús: “El Parlament Europeu condemna la violència contra Catalunya i destaca el diàleg polític com a eina per resoldre conflictes”

L’eurodiputat català agraeix el rebuig de la violència i el record als ferits que ha expressat Weber (portaveu EPP) i la resta de grups

El Parlament Europeu ha tractat aquesta tarda, en la sessió plenària, la situació que es viu a Catalunya en el debat “Constitució, Estat de Dret i Drets Fonamentals a Espanya a la vista dels esdeveniments a Catalunya”.

L’eurodiputat català Francesc Gambús ha valorat positivament la condemna de la violència que tots els grups de l’Eurocambra han fet davant l’actuació desproporcionada que es va viure el passat diumenge, 1 d’octubre, a Catalunya.

Gambús, membre independent del Grup del Partit Popular Europeu (EPP), ha destacat “la crida al diàleg, feta per tots els grups del Parlament Europeu, dins de l’estat de dret i amb ple respecte a la Constitució i a l’Estatut”. “La declaració unilateral d’independència ha rebut un rebuig rotund i els grups majoritaris han apostat per aprofundir en el projecte europeu: unitat en la diversitat”, ha apuntat l’eurodiputat català.

“L’EPP ha rebutjat la força i la violència com a solució política, com no podia ser d’altra manera”, ha afirmat Gambús i ha ressaltat que el portaveu del Grup Popular, Manfred Weber, ha condemnat que “la violència mai és una resposta”. “Weber ha estat sensible amb els ferits de diumenge a causa de la brutalitat policial i ha intentat comprendre què està succeint al nostre país”, ha remarcat l’eurodiputat català i li ha agraït personalment.

Per al diputat català, ha quedat constància que “l’Eurocambra ha instat les parts a dialogar més, a fer més política, a canviar la situació des de la legalitat, des del respecte a l’ordre constitucional i als drets fonamentals”.

“Avui, hem vist un compromís ferm del Parlament Europeu amb el diàleg. Aquest ha de ser el camí. La Unió Europea ha de ser el nostre referent en valors, llibertats, drets i legalitat”, ha expressat Gambús i ha assenyalat que “necessitem l’empatia d’Europa, la seva comprensió i l’ajuda per convertir els monòlegs en diàlegs”. A més, ha reblat que “hem de posar seny per part de tothom. No s’entendrà que es demani una mediació internacional i, alhora, s’avanci per fer una DUI”.

En aquest ENLLAÇ, podreu recuperar el debat sencer al Ple del Parlament Europeu.