Gambús parla en català al Parlament Europeu per commemorar el 25è aniversari de l’aprovació de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries

L’eurodiputat Francesc Gambús ha intervingut en català en el Ple del Parlament Europeu  per commemorar el 25è aniversari de l’aprovació de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries.

Gambús ha volgut celebrar aquest aniversari fent el seu discurs en la seva llengua materna, tal com ha dit: “un aniversari que avui volíem celebrar d’una manera, i que celebrem, en qualsevol cas, a la nostra manera, que dirien Claude François o Frank Sinatra”.

“Les llengües, totes, que ens serveixen, des de que la nostra mare ens la parla per primera vegada, per aprendre, però, sobretot, per comunicar-nos”, ha assenyalat l’eurodiputat català i ha apuntat que també serveixen per comunicar “com ha de ser l’ànima d’Europa, perquè per defensar la potència de la idea d’Europa, no ens sobra cap llengua; totes ens fan falta”.

Per aquest motiu, també en català, el diputat independent dins del Grup del Partit Popular Europeu a l’Eurocambra ha destacat esdeveniments importants “vinculats a l’ànima del projecte europeu”. Com a exemple, ha posat l’exposició sobre el 30è aniversari del programa Erasmus, “que tant ha fet per la percepció de ciutadania europea de centenars de milers de joves”. I, per altra banda, ha apuntat que “el proper dijous, 15 de juny, posem fi al roaming”. “Les nostres converses, les nostres consultes, seran més accessibles, més econòmiques. Europa, serà una mica més petita, en aquest sentit. Tots estarem una mica més a prop. Tots serem una mica més europeus”, ha refermat.

Àudio: