Gambús ressalta la implicació d’Obama per a la transició global cap a l’economia circular

L’eurodiputat ha assistit a la cimera sobre economia circular organitzada per Advanced Leadership Foundation a Madrid

L’eurodiputat català Francesc Gambús ha assistit a la cimera sobre innovació tecnològica i economia circular que se celebra avui a Madrid, organitzada per Advanced Leadership Foundation, que congrega a 300 líders de l’àmbit social, econòmic i polític de referència en aquest àmbit.

D’entre els ponents, se’n destaquen el 44è president dels Estats Units, Barack Obama, i els premis Nobel d’economia, Christopher Pissarides i Finn Kydland. S’hi ha tractat l’impacte de la innovació en el mercat laboral i la transversalitat en l’economia circular, així com la participació ciutadana, associativa i institucional.

La implicació d’Obama

Gambús ha ressaltat la important contribució de personalitats com Barack Obama amb la seva implicació en la lluita contra el canvi climàtic i la transició global cap a l’economia circular. Davant les accions de Trump, l’eurodiputat independent del Grup del Partit Popular Europeu a l’Eurocambra ha destacat que “necessitem líders que avalin aquesta lluita global”.

L’economia circular: un repte global

Francesc Gambús, el qual ha treballat en el paquet legislatiu sobre economia circular aprovat pel Parlament Europeu, ha assenyalat que “el canvi cap a una economia sostenible i circular és transversal i global. Aquesta cimera n’és la mostra amb representants socials, econòmics i institucionals que treballen internacionalment per combatre el canvi climàtic i transitar cap a una economia neta”. Així mateix, ha refermat que “tal com han explicat els ponents, l’economia circular conjuga la transició cap a una economia sostenible, la millora de la competitivitat i la innovació, així com la generació d’ocupació”.

La cimera ALF

Els ponents han tractat com i per què l’economia circular fomenta la innovació en els negocis, com aquesta economia sostenible redueix l’atur i millora la productivitat econòmica, la innovació científica com a millora de la gestió dels recursos, així com les mesures que s’estan impulsant des de les institucions i el sector privat.