Gambús: “El sector de la fruita dolça està pagant les conseqüències per les sancions de la UE a Rússia”

L’eurodiputat català ha estat entrevistat al programa “Via Europa” d’El Punt Avui TV en què han tractat la situació del sector de la fruita dolça i del veto rus

L’eurodiputat català Francesc Gambús ha assenyalat que “el sector de la fruita dolça està pagant la factura de la geoestratègia internacional per les conseqüències de les sancions de la UE a Rússia”. Així ho ha assegurat en l’entrevista al programa “Via Europa” d’El Punt Avui TV.

Gambús ha afirmat que “el sector el sector agrícola havia fet els deures per obrir-se al món i exportar. Però, d’avui per a demà, es troben amb una decisió política i l’agricultura acaba afectada pel veto rus”. L’eurodiputat ha retret a la Comissió Europea que “les seves decisions tenen efectes en l’agricultura” i ha reblat que “calia haver previst mecanismes que poguessin ajudar els agricultors del sector de la fruita dolça a superar el veto rus”.

Mecanismes d’ajuda han d’activar-se automàticament

“Li hem demanat a la Comissió Europea constantment, des de 2014, que les mesures per ajudar el sector s’apliquin automàticament”, ha insistit Gambús, que és l’únic eurodiputat català en la Comissió de Medi Ambient al Parlament Europeu, i ha remarcat que “cal una reacció molt més ràpida i mecanismes més àgils, perquè sabem que tornarà a passar el mateix la propera temporada i no podem esperar mesos per posar en marxa els mecanismes”.

“Les sancions a Rússia s’havien de prendre i s’han de mantenir. Perquè el que ha fet Rússia a Ucraïna requereix que hi hagin aquestes sancions per part de la UE”, ha assenyalat Gambús, però ha asseverat que “això no té perquè pagar-ho l’agricultor català o aragonès”. Per aquest motiu, el diputat a l’Eurocambra ha reclamat que “s’han d’establir tots els mecanismes necessaris que ajudin el sector per superar aquesta crisi”.

En aquest ENLLAÇ, podràs veure l’entrevista a Gambús, a partir del minut 40.34.

Per a més informació sobre el sector de la fruita dolça i les iniciatives que Gambús ha dut a terme, pots entrar AQUÍ.