Gambús denuncia la manca d’interès de l’Estat per finançar els accessos al Port de Tarragona amb el Pla Juncker

L’eurodiputat propicia una trobada de la direcció de la Cambra de Comerç de Tarragona amb el vicepresident de la CE i comissari de Creixement i Inversions, Kyrki Katainen.

“El Pla Juncker podria finançar la connexió del Port de Tarragona amb el Corredor del Mediterrani, però cal la voluntat política de l’Estat, perquè és competència seva”, ha conclòs l’eurodiputat Francesc Gambús després de la reunió que ha tingut lloc aquesta tarda a Brussel·les entre una representació de la Cambra de Comerç de Tarragona i el vicepresident de la Comissió Europea i comissari per a l’Ocupació, el Creixement, la Inversió i la Competitivitat, Jyrki Katainen.

Aquesta trobada, que ha estat propiciada per Francesc Gambús, ha servit per exposar de primera mà les problemàtiques i dificultats que pateix el territori de les comarques de Tarragona així com explorar les vies de col·laboració amb la Unió Europea. “Les comarques tarragonines són una regió industrial que hauria de poder ser capdavantera per a l’economia catalana i espanyola, i sembla condemnada per una manca d’inversions”, ha reblat l’eurodiputat.

“Estem molt preocupats per aquesta manca d’inversions a la regió de Tarragona i la manca d’impuls del Corredor del Mediterrani, les dificultats per a la connexió entre el Port i la via de mercaderies cap a Europa”, ha explicat l’eurodiputat, qui s’ha mostrat convençut de que la reunió amb el vicepresident Katainen i el seu gabinet ha servit per “estudiar les oportunitats que ofereix el Pla Juncker per desenvolupar i desencallar inversions”.

“El Corredor del Mediterrani i les seves obres depenen de la voluntat política de l’Estat -que ja sabem quina és-“, ha assenyalat Gambús i ha remarcat que “ens queda ben clar després de l’entrevista amb el vicepresident Katainen que no és un problema de manca de diners europeus. Hi ha una manca de voluntat política flagrant”.

Francesc Gambús ha apuntat que “el Corredor del Mediterrani és un projecte que no només és vital per a l’economia de Tarragona i de Catalunya, sinó que també per a l’economia de tot l’eix Mediterrani i per a l’economia espanyola. Qui volgués que l’economia espanyola anés bé, estaria fent inversions ràpidament i amb intensitat en el Corredor”.

A més, ha explicat que el comissari europeu per a l’Ocupació, el Creixement, la Inversió i la Competitivitat “s’ha interessat pel ritme d’inversions de l’Estat i li hem donat les explicacions del que és conegut: la manca de voluntat política, perquè no s’entén que no es facin aquestes inversions en un eix tan estratègic com és el del Mediterrani”. “El Pla Juncker està a disposició no només per als projectes de petites i mitjanes empreses, sinó també per a infraestructures col·laterals o petites inversions en infraestructures que haurien d’acompanyar la connexió del Port amb el Corredor”, ha assenyalat.

20160517_Kateinen2“La CE té l’encàrrec de fer respectar el que és llei comunitària, i el Corredor és un instrument d’infraestructures comunitàries, però té el termini que en 2030 ha d’estar fet. Estic convençut que la Comissió ho esta vigilant de prop”, ha incidit i ha s’ha mostrat convençut que “la Comissió vigilarà i advertirà el Govern espanyol perquè acceleri les inversions al Corredor del Mediterrani”.

Per la seva banda, després de la reunió, el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Tarragona, Andreu Suriol, ha agraït la tasca de l’eurodiputat Francesc Gambús per organitzar aquesta trobada.

A més, ha destacat que “hi ha uns diners que hi podria accedir l’Estat espanyol per fer el Corredor del Mediterrani però no hi accedeix. Nosaltres continuarem amb la batalla amb la Generalitat de Catalunya i la de Valencia perquè el Corredor sigui un fet i no passi per Madrid com últimament sembla que s’estigui pretenent”. També, ha recalcat que “aquests problemes provoquen deslocalitzacions d’empreses. No se n’han anat a un lloc on la mà d’obra és més barata, sinó que han marxat a Alemanya. Cal reflexionar sobre la manca de competitivitat”.

“Hem de deixar les petites diferències i anar tots a una per reclamar el que, no per Tarragona ni Catalunya, sinó per a tot l’Estat espanyol, seria una empresa important”, ha recalcat. Així mateix, ha dit que “són incomprensibles infraestructures com encara existeix un tram de via única entre València i Tarragona per on passen mercaderies, trens de viatgers…”.

Finalment, ha apel·lat “a la unitat de les comunitats d’Andalusia, Múrcia, Generalitat de Valencia i la de Catalunya, perquè aquests contactes haurien de ser més intensos i arribar a una reivindicació del territori per a tot l’estat en què s’obtindria riquesa”.

Francesc Gambús ha organitzat aquesta trobada perquè “era un compromís d’aquest mandat de traslladar a Brussel·les els problemes i dificultats que pateix el territori”. A més, ja s’havien mantingut diversos contactes amb la Cambra de Comerç de Tarragona i l’eurodiputat també havia presentat diverses preguntes parlamentàries exposant les problemàtiques del territori.

A més de Gambús i Suriol, també han assistit a la reunió el president del Departament d’Infraestructures de la Cambra de Tarragona i membre del Comitè Executiu de la Corporació, Agustín Domènech, el director gerent de la Cambra de Tarragona, Daniel Martín, i el responsable del Departament de Projectes i Competitivitat de la Cambra de Tarragona, Jordi Cáceres.

Per part d’Unió, hi ha participat alcalde de La Pobla de Mafumet i president de la intercomarcal d’Unió de Tarragona, Joan Maria Sardà, el membre del Comitè de Govern d’Unió, Martí Barberà, i el president local d’Unió a Tarragona, Carlos Javier Calderón.