Gambús demana explicacions a la Comissió Europea per les restriccions imposades a la supressió del ‘roaming’

L’eurodiputat català ha presentat una pregunta parlamentària per demanar a la Comissió que aclareixi quines són “les limitacions que pensa establir” i el cost que suposaria per als ciutadans i per a les PIMES

La Comissió Europea limitarà a 90 dies l’any i a un màxim de 30 dies consecutius la supressió del recàrrec per l’ús del roaming. Així ho ha establert en l’esborrany presentat amb diferents mesures per aplicar la nova normativa europea que, a partir del 15 de juny de 2017, eliminarà els sobrecostos per trucades, enviament de missatges i navegació per internet a través del mòbil en un Estat membre diferent al de l’origen de l’operador. L’executiu europeu justifica aquestes mesures perquè cal fer un “ús just” i evitar “abusos”.

Arran d’aquesta proposta, l’eurodiputat català Francesc Gambús ha fet arribar a l’executiu comunitari la seva disconformitat amb la mesura i ha retret que el procés d’eliminació de les barreres en el sector de les telecomunicacions a la UE “quedaria incomplet”. Gambús ha presentat una pregunta parlamentària per demanar a la Comissió que aclareixi quines són “les limitacions que pensa establir” davant la incertesa que s’ha generat.

La Comissió tem que els consumidors utilitzin la desaparició de la itinerància telefònica per apuntar-se al servei del proveïdor més barat, independentment de la seva ubicació. És per això que, davant aquesta limitació important per aquells qui viatgen regularment per la UE, l’eurodiputat independent en el grup del PPE ha reclamat a l’executiu comunitari que quantifiqui el cost que suposaria per als ciutadans i per a les PIMES aquesta permanència parcial del roaming.