Gambús demana a la Comissió Europea l’eliminació dels recàrrecs per trucades de telèfon entre els països de la UE

Després de l’eliminació del recàrrec per l’ús del ‘roaming’, l’eurodiputat català ha instat la Comissió a “construir un veritable mercat comú digital i de les telecomunicacions”

El Parlament Europeu ha debatut una pregunta oral a la Comissió Europea sobre la limitació de les tarifes abusives que es cobren per les trucades telefòniques i els sms transfronterers dins de la UE en la següent revisió del marc de telecomunicacions.

Francesc Gambús és un dels eurodiputats signants d’aquesta iniciativa parlamentària, juntament, entre d’altres, amb l’exvicepresidenta de la Comissió Europea i creu de Sant Jordi, Vivianne Reding. L’eurodiputat del grup EPP ha intervingut en el Ple del Parlament per instar la Comissió a “construir un veritable mercat digital comú i de les telecomunicacions” i ha lamentat que “no hi hagi una proposta legislativa en la qual puguem treballar per construir aquest mercat comú i posar fi als últims aranzels que queden entre els estats membres”.

Gambús, que és membre de la Comissió d’Indústria, ha recriminat que “en la proposta de la CE de l’11 de setembre de 2013, ja apareixia una possible solució a aquesta problemàtica”. Així doncs, ha remarcat que “segueix la batalla per acabar amb les elevades i diferents tarifes per trucar a un altre país de la Unió des de casa nostra. És l’únic aranzel que ens queda per eliminar a Europa”.

L’eurodiputat català també ha proposat la creació d’un veritable organisme regulador europeu per establir les bases i controlar aquest mercat comú.

Francesc Gambús ha aprofitat la intervenció per valorar positivament la nova proposta de la Comissió Europea per a l’eliminació del recàrrec per l’ús del roaming, ja que, tal com ha dit, “significarà un bon avanç en la creació del mercat únic europeu”. Però ha assenyalat que això és només una “estació intermèdia”, perquè “seguim sense deslliurar-nos dels aranzels que les companyies telefòniques continuen imposant en el mercat interior”.