Gambús: Com més triguem en actuar contra el caragol poma, pitjors conseqüències tindrà i correm el risc de lamentar més endavant l’expansió d’aquesta espècie invasora.

Estrasburg, 07 de setembre de 2015.- L’eurodiputat d’Unió, Francesc Gambús, ha denunciat avui davant el plenari del Parlament de la Unió Europea la inacció de les institucions davant el problema del caragol poma.

Gambús ha fet referència a l’aparició aquest estiu de nous exemplars i postes als arrossars de Pals, i ha dit que “tot i que les postes detectades apunten a que han estat intencionades i com a delictes ambientals s’han de perseguir, no podem consentir la inacció de les institucions” i ha afegit “Com més triguem en actuar contra el caragol poma, pitjors conseqüències tindrà, i correm el risc de lamentar més endavant l’expansió d’aquesta espècie invasora”.

El demòcrata-cristià ha recordat a la Comissió que disposa documents científics elaborats per agències europees que alerten de les amenaces d’aquesta espècie, i que no pot desaprofitar ara que el problema està localitzat.

Gambús ha fet unes declaracions on ha mostrat igualment la seva sorpresa pel creuament del caragol a l’hemi-delta dret aquests dies enrere. “Durant els anys que el Conseller Pelegrí ha estat al capdavant de la Conselleria, hi havia un pla de vigilància per evitar que això passes. En menys de tres mesos amb el Conseller Ciuraneta, el Caragol poma no només ha creuat el riu, sinó que ha arribat a Pals.”