La Fundació Arrels rep el Premi Ciutadà Europeu 2018 del Parlament Europeu a proposta de Francesc Gambús

L’eurodiputat català, que va presentar la candidatura d’Arrels, s’ha mostrat orgullós pel reconeixement a la tasca d’una entitat que representa els valors europeus vinculats a la societat del Benestar

La Fundació Arrels ha rebut el Premi Ciutadà Europeu 2018 que concedeix el Parlament Europeu en un acte que ha tingut lloc aquesta tarda al Museu Marítim de Barcelona. El guardó ha estat entregat per l’eurodiputat català Francesc Gambús, membre independent en el Grup del Partit Popular Europeu, que va ser qui va presentar la candidatura d’Arrels.

Gambús ha destacat “la tasca de la Fundació Arrels per treballar, des del voluntariat, per ajudar les persones que es queden a la perifèria de la societat del benestar”. “Els valors intrínsecs dels europeus estan vinculats al benestar de les persones i cal reconèixer aquesta feina que fa Arrels per ajudar les persones que es troben al carrer”, ha exposat i ha recalcat que “Arrels és clau i exemplar a l’hora de parlar de ciutadania i de valors europeus”.

“És un orgull que es reconegui la tasca d’una entitat com Arrels. Però, a la vegada, si no li donéssim, voldria dir que vivim en una societat inclusiva que el benestar arriba a tothom, i avui no és així”, ha refermat l’eurodiputat català i ha explicat que “vam decidir presentar la candidatura d’Arrels perquè cal visibilitzar a nivell europeu la tasca que estan duent a terme per les persones sense llar i la conscienciació social”.

Premiats: Fundació Arrels, Projecte Integra de la Universitat Camilo José Cela i a la Unitat de Gestió Clínica de Medicina Maternofetal, Genètica i Reproducció de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío.

El director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets, recorda “els més de 400.000 ciutadans europeus que estan dormint al carrer”

A banda de la Fundació Arrels, també s’ha lliurat aquest Premi de l’Eurocambra al Projecte Integra de la Universitat Camilo José Cela de Madrid i a la Unitat de Gestió Clínica de Medicina Maternofetal, Genètica i Reproducció de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla. L’acte ha comptat amb la benvinguda del director en funcions de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, ha estat conduït pel periodista Xavier Graset i la tinenta d’alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, ha clos l’acte.

Lliuraments

La d’avui ha estat la cerimònia a nivell estatal de lliurament del guardó, organitzada per l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Posteriorment, seran convidats a Brussel·les per a la cerimònia central que se celebrarà el 9 d’octubre de 2018.

Arrels Fundació

El director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets, ha recollit el premi en nom de l’entitat i ha recordat “els més de 400.000 ciutadans europeus que estan dormint al carrer a Europa” i ha reclamat seguir treballant en el Pilar Social Europeu.

Des de 1987, Arrels ha acompanyat més de 10.000 persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Els seus objectius són atendre les persones sense llar que es troben en les fases més consolidades d’exclusió perquè tornin a ser el més autònomes possible, sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat de les persones sense llar, denunciar situacions injustes i aportar propostes que ajudin a transformar la realitat d’exclusió social.

Els responsables del centre indiquen que “la problemàtica de les persones sense llar ha augmentat en els últims anys de manera preocupant. La ciutat de Barcelona no és una excepció i, entre els anys 2008 i 2016, ha vist augmentar en un 37% el nombre de persones sense sostre“.

La fundació compta amb el suport de 54 persones contractades, prop de 400 persones voluntàries i 4.000 donants que fan possible dur a terme diferents programes d’actuació. A més d’un centre de dia equipat amb dutxes i consignes, l’entitat gestiona una llar d’estada temporal, tallers ocupacionals i atenció directa al transeünt.

El Premi Ciutadà Europeu

El Premi Ciutadà Europeu és un guardó creat l’any 2008 pel Parlament Europeu. El seu objectiu és premiar anualment els individus o entitats que s’hagin distingit per la seva tasca de promoció dels valors europeus, així com l’enfortiment de la integració europea a través de la cooperació, la cohesió i la implicació en el desenvolupament de la comprensió mútua. Aquest any, han estat guardonades 50 entitats de 26 dels Estats membres.