La Fundació Arrels rep a Brussel·les el Premi Ciutadà Europeu 2018 del Parlament Europeu a proposta de Francesc Gambús
L’eurodiputat català, que va presentar la candidatura d’Arrels, ha mostrat la satisfacció pel reconeixement a la tasca d’una entitat que representa els valors europeus vinculats al voluntariat, la cohesió i a la societat del Benestar
La Fundació Arrels ha rebut el Premi Ciutadà Europeu 2018 que concedeix el Parlament Europeu en una cerimònia que s’ha celebrat a Brussel·les, presidida per Antonio Tajani, president de l’Eurocambra.
El guardó ha estat entregat l’eurodiputat català Francesc Gambús, que va ser qui va presentar la candidatura d’Arrels, i per la vicepresidenta del PE, Sylvie Guillaume.
Gambús ha mostrat la seva satisfacció “pel reconeixement a la tasca d’Arrels que representa els valors europeus vinculats al voluntariat, la cohesió i la inclusió social”. “Arrels exemplifica la importància de l’acció ciutadania i dels valors europeus”, ha subratllat.
“Vam decidir presentar la candidatura d’Arrels perquè cal visibilitzar a nivell europeu la tasca que estan duent a terme per les persones sense llar i l’ajuda a les persones que es queden a la perifèria de la societat del benestar”, ha exposat l’eurodiputat català, membre independent del Grup del Partit Popular Europeu.
El Premi Ciutadà Europeu
El Premi Ciutadà Europeu és un guardó creat l’any 2008 pel Parlament Europeu. El seu objectiu és premiar anualment els individus o entitats que s’hagin distingit per la seva tasca de promoció dels valors europeus, així com l’enfortiment de la integració europea a través de la cooperació, la cohesió i la implicació en el desenvolupament de la comprensió mútua. Aquest any, han estat guardonades 50 entitats de 26 dels Estats membres. A Arrels, ja se li va entregar el premi en una cerimònia a Barcelona, organitzada per l’Oficina del Parlament Europeu a la ciutat comtal.
Arrels Fundació
Des de 1987, Arrels ha acompanyat més de 10.000 persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Els seus objectius són atendre les persones sense llar que es troben en les fases més consolidades d’exclusió perquè tornin a ser el més autònomes possible, sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat de les persones sense llar, denunciar situacions injustes i aportar propostes que ajudin a transformar la realitat d’exclusió social. La fundació compta amb el suport de 54 persones contractades, prop de 400 persones voluntàries i 4.000 donants que fan possible dur a terme diferents programes d’actuació. A més d’un centre de dia equipat amb dutxes i consignes, l’entitat gestiona una llar d’estada temporal, tallers ocupacionals i atenció directa al transeünt.