Hem avançat més que mai en la lluita contra el canvi climàtic gràcies a la UE i malgrat la inacció dels Estats

L’eurodiputat ha valorat la implicació i compromís dels joves “Fridays for future” que s’han manifestat avui reclamar més acció contra el canvi climàtic

L’eurodiputat català Francesc Gambús ha reconegut i destacat la implicació i compromís de molts joves, que s’han manifestat a diferents ciutats d’Europa i del món, com Barcelona, entre d’altres, sota el nom de “Fridays for future” per reclamar més acció contra el canvi climàtic.

Gambús ha assenyalat que els manifestants cridaven contra les institucions europees: “és positiu que els joves tinguin la mirada posada en què necessitem més Europa i que la lluita contra el canvi climàtic és un repte global que ha de liderar la UE”. Però, ha precisat que “la manifestació no ha de ser ‘contra’ la UE, perquè hem avançat més que mai contra el canvi climàtic” i ha acusat d’”inacció” als Estats.

Francesc Gambús, únic eurodiputat català a la Comissió de Medi Ambient i ponent de diversos informes mediambientals, ha relatat breument la feina impulsada per les institucions europees en aquesta legislaturaEconomia circular: “hem demostrat ambició amb el paquet legislatiu d’economia circular, així com amb el paquet d’energia, on s’inclou la pobresa energètica per primer cop. També, hem actualitzat la normativa sobre energies renovables, renovat el mercat d’emissions i situat nous objectius de reducció d’emissions, així com hem apostat per l’ecodisseny, els Objectius de Desenvolupament Sostenible i per la reducció de plàstics”.

 

Cal més ambició però també realisme

“No tenim alternativa, no tenim planeta B! Per això, ‘Fridays for future’ és una reivindicació justa. Els Estats s’haurien de sentir-se interpel·lats davant la seva inacció”, ha dit i ha recalcat que “cal més ambició per lluitar contra canvi climàtic, però també realisme per fer transició cap a la sostenibilitat global”.