Les mesures de suport als sectors agrícoles i ramaders en crisi són insuficients

Durant el debat celebrat ahir dimecres al ple del Parlament Europeu, els eurodiputats van demanar l’adopció de mesures urgents per pal·liar la crisi que afecta el sector agrícola. L’eurodiputat Francesc Gambús va considerar insuficients les iniciatives que s’han pres fins ara i va reclamar de la Comissió Europea l’adopció -amb la màxima celeritat- de les estratègies necessàries per fer front a les dificultats que estan travessant els sectors de la llet, fruites i hortalisses, així com el càrnic.

L’eurodiputat democratacristià es va queixar que “portem reclamant més de dos anys aquestes mesures urgents compensatòries als sectors afectats davant d’aquesta greu crisi” i va recordar que la primera pregunta que va presentar com a eurodiputat es referia a la fruita dolça i el veto rus.

“Cal una revisió en profunditat dels preus, per exemple, en el cas del paquet lleter, per donar un impuls als contractes entre ramaders i la indústria per potenciar el seu consum, així com també dels preus de les fruites i hortalisses”, va manifestar.

Així mateix, Gambús va denunciar que la Comissió no dóna resposta a les necessitats urgents dels sectors, i va exigir una revisió dels mecanismes de correcció de pertorbació greu del mercat perquè sigui més àgil i contendent en la resposta davant de casos d’especial gravetat com l’anomenat veto rus. En la mateixa línia, va insistir en reclamar un fons complementari per a tots aquells sectors econòmics afectats pel veto rus.