Gambús lamenta que el govern català no es vulgui reunir amb els ramaders ecològics després de la retallada de les ajudes

L’eurodiputat català s’ha reunit amb ramaders ecològics de l’Alta Ribagorça per tractar el descens de fins al 50 % de les ajudes del PDR

Les ajudes a la ramaderia ecològica s’han reduït fins a un 50 % aquest any per les modificacions que el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha fet en el Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020.

L’eurodiputat català Francesc Gambús s’ha reunit amb criadors de ramaderia ecològica de l’Alta Ribagorça per tractar aquesta problemàtica, ja aquesta que és una de les comarques més afectades per la “dràstica i arbitrària” reducció de les ajudes.

“La muntanya també forma part de Catalunya i la Generalitat no pot oblidar, com està fent, els ramaders de les comarques de muntanya”, ha afirmat Gambús i ha assenyalat que “és lamentable que el govern no vetlli pel desenvolupament de les zones d’alta muntanya ni ajudi un sector que està en perill”. La reducció de les ajudes s’estima en més de 66.000 € a l’Alta Ribagorça i en 600.000 € en total a Catalunya.

Francesc Gambús ha criticat que el govern de la Generalitat no ha volgut reunir-se amb els ramaders ecològics: “malgrat que fa mesos que el sector ha demanat reunir-se amb la delegació del Govern a Lleida i amb el Departament d’Agricultura, encara no han rebut cap resposta. És indignant”.

L’eurodiputat del grup EPP ha destacat la importància del sector de la ramaderia ecològica per la seva qualitat i el valor que aporten, i també “perquè aquests ramaders tenen cura del paisatge i vetllen per la preservació de l’entorn”. “Cal assegurar la seva pervivència, i la reducció de les ajudes dràsticament no és el camí a seguir”, ha remarcat.

Gambús ha percebut la indignació dels ramaders ecològics per la manca de resposta del govern de la Generalitat i ha criticat la inestabilitat que els ha generat la reducció de les ajudes i la incertesa de quina quantitat percebran en total.

Després de la reunió a El Pont de Suert, Francesc Gambús ha visitat pastures de vaca bruna a la població de Buira (Pallars Jussà).