Gambús: “La Comissió Europea ha obert nou procediments d’infracció contra el govern espanyol per incompliments sobre energia”

L’eurodiputat ha visitat Group RenerBio i ha destacat la seva important aposta per la biomassa

L’eurodiputat català Francesc Gambús ha visitat aquest matí el hòlding familiar Group RenerBio, situat a La Pobla de Claramunt (Anoia), dedicat a la producció d’energia renovable i format per les empreses Rofeica Energia, Vatnova i Novalia Sinergie.

En declaracions als mitjans de comunicació després de la visita, Gambús ha afirmat que “la Comissió Europea ha obert fins a nou procediments d’infracció contra el govern espanyol per incompliments en matèria energètica. Espanya no ha transposat o no està aplicant correctament la directiva d’energies renovables i sobre eficiència energètica, entre d’altres”.

L’eurodiputat -únic membre català a la Comissió d’Indústria i Energia al Parlament Europeu- ha recalcat que “l’aposta de les institucions europees per les energies renovables és clara i decidida”. Per això, Gambús ha justificat aquesta visita al Group RenerBio, ja que considera essencial “conèixer de primera mà projectes empresarials importants com aquest, i poder traslladar les seves dificultats a les institucions europees”. “Hem d’intentar facilitar la feina als sectors que aposten per energies renovables”, ha incidit.

“Aquest projecte empresarial està vinculat a les tasques que estem desenvolupant a Brussel·les: l’economia circular i l’aposta per energies renovables”, ha assenyalat l’eurodiputat del Grup PPE i ha apuntat que “la biomassa és la política energètica de proximitat, de quilòmetre zero”. “L’energia que produeix la biomassa no l’hem de portar del Golf, sinó que la produïm aquí i es tracta que des de tots els nivells administratius s’hi aposti decididament”, ha dit.

Les empreses del hòlding Group RenerBio fa més de 20 anys que es dediquen a la producció i comercialització d’energia elèctrica i tèrmica renovable, i recentment s’ha fet una aposta decidida per la biomassa, invertint en una planta de producció de pellets ENplus A1.