APROVAT L’INFORME D’OPINIÓ DE GAMBÚS EN QUÈ DEMANA APOSTAR PER LA LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC, PELS PROGRAMES DE SALUT I PELS FONS CONTRA LA MALNUTRICIÓ

Gambús destaca que “aquest marc pressupostari europeu serà una bona notícia per a Catalunya, perquè se’ns obren horitzons molt interessants”

L’informe d’opinió sobre la revisió del Marc Financer Plurianual (MFP) 2014-2020 del qual ha estat ponent l’eurodiputat d’Unió, Francesc Gambús, ha estat aprovat aquesta tarda per la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària del Parlament Europeu.

Els tres pilars sobre els quals se sosté l’informe d’opinió són la necessitat d’adaptar el pressupost de la UE als acords signats a París en el marc de la cimera de lluita contra el canvi climàtic de la COP21, en el context de l’Estratègia Horitzó 2020, que haurà de fer front en els pròxims anys. Així mateix, l’informe d’opinió destaca la necessitat de mantenir el finançament dels programes europeus de salut que garanteixin tant uns sistemes de salut forts, com protegir la ciutadania de malalties com l’Ebola o el virus Zika. També es demana a la Comissió que en la revisió de les despeses es garanteixin uns fons per la lluita contra la malnutrició i la seguretat alimentària a nivell europeu.

A més, remarca que el MFP ha de reconèixer el valor afegit dels ecosistemes i de la biodiversitat del medi ambient europeu amb recursos suficients, especialment en les zones rurals, així com oferir un finançament adequat per a la xarxa Natura 2000 a través del programa LIFE.

Per a Gambús, “l’aprovació és el primer pas per posar les bases d’uns pressupostos de la Unió que facin realitat una molt bona notícia, com va ser la signatura de l’acord de Paris”. I ha afegit: “Catalunya té molta feina avançada en aquest sentit i, per tant, uns marcs pressupostaris a nivell europeu que vagin en sintonia serà una bona notícia també per a Catalunya, perquè se’ns poden obrir horitzons molt interessants”.

Aquestes recomanacions seran incorporades en l’informe de la Comissió de Pressupostos del PE, que és competent del fons, abans de la proposta que farà la Comissió Europea.