Entrevista al programa “Cruïlla d’Europa” de Mataró Ràdio

L’eurodiputat Francesc Gambús ha estat entrevistat en el programa “Cruïlla d’Europa” de Mataró Ràdio, que presenta la periodista Teresa Carreras.

El programa ha tractat sobre la pobresa, les desigualtats i com es pot afrontar des del pilar social europeu. En la tertúlia, Gambús ha assenyalat que “més enllà de les grans polítiques, també hem de parlar dels valors europeus, de temes com la pobresa que preocupen i toquen l’ànima del projecte europeu”.

“El creixement econòmic ens ha de permetre poder dur a terme unes polítiques socials i arribar a un Estat del Benestar al nivell de les expectatives que té la nostra societat”, ha refermat l’eurodiputat català i ha reblat que “la UE no té competències en matèria social; és per això que no hi ha definició comuna de conceptes com “treballador” o “pobresa”, perquè són competència dels estats”.

Malgrat això, el diputat a l’Eurocambra en el Grup del Partit Popular Europeu ha assenyalat que “el pilar social europeu és una de les prioritats del president Juncker i aposta per establir indicadors socials i caminar cap a la triple A social”. “I, en aquestes polítiques socials, no podem oblidar els infants: hem de tenir un sistema educatiu on hi invertim i que incorpori l’aprenentatge acadèmic i en valors”, ha insistit.

Torna a escoltar la tertúlia al següent ENLLAÇ.