Som massa autocrítics amb nosaltres i el nostre país?

Gambús participa en la taula rodona organitzada per l’Associació de Periodistes d’Aragó

L’eurodiputat Francesc Gambús ha participat en la trobada XVI Jornades de Periodisme d’Alçada organitzades per l’Associació de Periodistes d’Aragó, amb la col·laboració de la Diputació Provincial d’Osca i l’Ajuntament de Castejón de Sos, i impulsades pel corresponsal de l’ABC a Brussel·les, Enrique Serbeto.

La taula rodona plantejava el debat sobre “Una reflexió sobre la crítica: som massa autocrítics amb nosaltres i el nostre país?”.

Gambús ha afirmat que “a Espanya, som molt crítics, però molt poc autocrítics” i ha assenyalat que “l’autocrítica implica una assumpció de responsabilitat, però es pren com un símptoma de debilitat”. “Hem de ser molt més autocrítics com a exercici de revisió crítica amb l’afany de millorar i de no repetir els errors”, ha remarcat l’eurodiputat i ha recalcat que “és molt més imprescindible que la crítica, perquè requereix humilitat (assumir l’error), intel·ligència (entendre que un altre tingui raó) i empatia (posar-se al lloc de l’altre)”.

La taula estava formada per Màrius Díaz, primer alcalde democràtic de Badalona, el periodista Enric Juliana, el també periodista i escriptor Ramon Lobo i n’Eva Pérez, cap de continguts de Radio Zaragoza, que va exercir alhora de moderadora.

Llegeix la crònica de la jornada al web de l’Associació de Periodistes d’Aragó.