El Parlament Europeu lliura a Arrels Fundació el Premi Ciutadà Europeu 2018

La candidatura d’Arrels va ser presentada per l’eurodiputat Francesc Gambús al Parlament Europeu

L’acte serà el dilluns, 17 de setembre, al Museu Marítim de Barcelona, presentat per Xavier Graset

El Parlament Europeu lliurarà el Premi Ciutadà Europeu 2018 a la Fundació Arrels aquest proper dilluns, 17 de setembre, en un acte que tindrà lloc al Museu Marítim de Barcelona. El guardó serà entregat per l’eurodiputat català Francesc Gambús, membre independent en el Grup del Partit Popular Europeu, que va ser qui va presentar la candidatura d’Arrels.

En aquest acte, que estarà conduït pel periodista Xavier Graset i començarà a les 18 h, també es lliurarà aquest guardó de l’Eurocambra al Projecte Integra de la Universitat Camilo José Cela de Madrid i a la Unitat de Gestió Clínica de Medicina Maternofetal, Genètica i Reproducció de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla.

Es prega inscripció prèvia indicant nom, cognoms i DNI (tel. 93 272 20 44 – [email protected]). Aforament limitat.

Arrels Fundació

Des de 1987, Arrels ha acompanyat més de 10.000 persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Els seus objectius són atendre les persones sense llar que es troben en les fases més consolidades d’exclusió perquè tornin a ser el més autònomes possible, sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat de les persones sense llar, denunciar situacions injustes i aportar propostes que ajudin a transformar la realitat d’exclusió social.

Els responsables del centre indiquen que “la problemàtica de les persones sense llar ha augmentat en els últims anys de manera preocupant. La ciutat de Barcelona no és una excepció i, entre els anys 2008 i 2016, ha vist augmentar en un 37% el nombre de persones sense sostre“.

La fundació compta amb el suport de 54 persones contractades, prop de 400 persones voluntàries i 4.000 donants que fan possible dur a terme diferents programes d’actuació. A més d’un centre de dia equipat amb dutxes i consignes, l’entitat gestiona una llar d’estada temporal, tallers ocupacionals i atenció directa al transeünt.

Com pots col·laborar amb Arrels?

L’objectiu comú és que no hi hagi ningú dormint al carrer. Per això, és necessària la col·laboració en la seva tasca i es pot dur a terme de diverses maneres: donatius, voluntariat, llegats i herències, empreses, col·laborant amb iniciatives com les Homeless commons i les Homeless fonts, visitant-los amb l’escola o universitat o grup, acompanyant una persona que ha viscut al carrer, avisar-los si veus alguna persona sense llar…

Tota la informació la podràs trobar a: https://www.arrelsfundacio.org/colabora/

El Premi Ciutadà Europeu

El Premi Ciutadà Europeu és un guardó creat l’any 2008 pel Parlament Europeu. El seu objectiu és premiar anualment els individus o entitats que particularment s’hagin distingit per la seva tasca excepcional, a través de la qual es promouen els valors europeus, així com l’enfortiment de la integració europea a través de la cooperació, la cohesió i la implicació en el desenvolupament de la comprensió mútua.

Després que els premiats rebin les seves medalles en les cerimònies organitzades als terriroris, seran convidats a Brussel·les per a la cerimònia central de lliurament que se celebrarà el 9 d’octubre de 2018.

Declaracions de Gambús:

En el moment de conèixer que el Parlament Europeu atorgava aquest premi a la Fundació Arrels, l’eurodiputat Francesc Gambús, qui va presentar la candidatura, va declarar que “és un orgull que es reconegui la tasca d’una entitat com Arrels, que representa els valors europeus de solidaritat, voluntariat i cooperació mútua”. “Vam decidir presentar la candidatura d’Arrels perquè cal visibilitzar a nivell europeu la tasca que estan duent a terme per les persones sense llar i la conscienciació social”, va afirmar l’eurodiputat català.