LA COMISSIÓ EUROPEA RECONEIX QUE EL GOVERN ESPANYOL VA ENTREGAR TARD ELS PLANS HIDROLÒGICS DE CONCA

En resposta a la petició de l’eurodiputat d’Unió Democràtica de Catalunya, Francesc Gambús, la Comissió Europea ha reconegut que el govern espanyol va entregar tard els plans hidrològics de conca, ja que s’haurien d’haver adoptat els acords abans del 22 de desembre de 2015 i el govern del PP els va aprovar el 8 de gener de 2016.

La Comissió recalca que, tal com diu la Directiva Marc de l’Aigua, “els estats membres han d’adoptar, com a molt tard el 22 de desembre de 2015, el segon cicle dels plans hidrològics de conca i informar d’això a la Comissió per a finals de març de 2016”.

Francesc Gambús, que va ser el primer eurodiputat en denunciar-ho (11 de gener) i presentar la pregunta a la Comissió, va exposar que “el Consell de Ministres del Govern d’Espanya va aprovar els plans hidrològics nacionals, amb una setmana de retard sobre la data límit marcada per la Comissió” i va reblar que “malgrat les advertències que la mateixa Comissió va llançar el mes de març de 2015, en el seu informe preliminar sobre els plans de conca, el Govern espanyol ha fet cas omís”.

En la resposta donada, s’afirma que “la Comissió avaluarà les mesures adoptades per les autoritats competents espanyoles per protegir el Delta de l’Ebre i prendrà les mesures necessàries per garantir el compliment de les obligacions establertes en la legislació ambiental de la UE”.

L’eurodiputat democratacristià ha recalcat que “continuarem defensant l’Ebre i uns cabals que siguin compatibles amb la Directiva Marc de l’Aigua i la Directiva d’Aus i continuarem denunciant que el govern en funcions del PP vulnera les directives i fa cas omís dels terminis per presentar els plans hidrològics”. “Europa reconeix que tenim raó: la Comissió és la gran aliada de les Terres de l’Ebre per defensar els cabals ecològics i preservar aquesta reserva de la biosfera”, ha manifestat Gambús.