Gambús: “Presentarem esmenes a l’informe de la missió de l’Ebre per reclamar el compliment de les directives europees”

L’eurodiputat ha apuntat que és un informe “equilibrat, ben treballat i pot ser molt útil a la Comissió Europea per desenvolupar el compliment de les directives”

L’eurodiputat Francesc Gambús ha reclamat a la Comissió Europea que “compleixi amb la legalitat i faci complir les directives d’aigua, d’habitat i d’aus” respecte als plans hidrològics presentats que ataquen greument els cabals i la biodiversitat de Delta de l’Ebre. Per aquest motiu, ha anunciat que presentarà esmenes a títol particular perquè les demandes de l’Ebre puguin quedar reflectides en l’informe final i es compleixin les directives europees.

Gambús, que ha intervingut en la reunió de la Comissió de Peticions on es presentava l’informe de la missió del Parlament Europeu que va visitar l’Ebre, ha exposat que “aquest informe és equilibrat, està ben treballat i pot ser molt útil a la Comissió Europea per desenvolupar el compliment de les directives”.

L’eurodiputat del grup EPP ha manifestat que “és un informe d’un marcat perfil tècnic, però exposa una bona base de treball. Malgrat això, la política és l’exercici d’intentar millorar allò present”.

Francesc Gambús, que és l’únic diputat català a la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu, ha destacat que “les peticions ens semblen clares i evidents des del territori. I si fem un exercici d’empatia amb els membres de la missió podem arribar a entendre que la situació és molt més complexa”. “És veritat que la gestió hídrica d’Espanya és complexa i no hi ha solucions simples. Però només demanem el compliment de les directives europees”, ha refermat.

Gambús també ha agraït “la tasca del president i dels membres de la missió que van visitar l’Ebre, perquè han fet un bon treball en la redacció d’aquest esborrany i han intentat aproximar-se amb intel·ligència, empatia, rigor i sensibilitat a les peticions presentades”. “Tantes vegades que escoltem que Brussel·les està lluny i els peticionaris van percebre la visita de la missió amb empatia i amb voluntat d’esclarir les peticions presentades”, ha afegit.