Gambús: “La gent del territori està al costat de la Comissió Europea perquè faci complir les directives”

L’eurodiputat ha participat en la manifestació en defensa de l’Ebre i dels cabals ecològics que s’ha celebrat aquest matí a Barcelona

L’eurodiputat Francesc Gambús ha qualificat com a “èxit” la manifestació en defensa de l’Ebre i dels cabals ecològics que s’ha celebrat aquest matí a Barcelona i en què ha participat convidat per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE).

Sota el títol ‘L’Ebre sense cabals és la mort del Delta’, Gambús ha refermat que “la voluntat de preservar el Delta amb els cabals ecològics mínims que exigeixen directives europees -aus, aigua i biodiversitat- és una petició del territori que es pot veure a Amposta, a Tortosa i es pot veure avui a Barcelona”.

L’eurodiputat, que és l’únic diputat català a la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu, ha dit que “s’ha d’aturar el Pla Hidrològic Nacional perquè va en contra dels cabals ecològics de l’Ebre que estableixen les directives i li demanem a la Comissió que faci complir la legalitat”.

20160605_Gambus_maniEbre_BCN1“La manifestació d’avui va en el sentit de traslladar que, en aquest cas del Delta, la Comissió Europea -que a vegades se l’acusa d’estar lluny de la gent i és qui té la potestat de fer complir les directives- està al costat de la gent i la gent al costat de la Comissió”, ha afirmat.

“Amb l’anterior Pla Hidrològic, la Comissió Europea va ser molt clara amb el govern espanyol exposant, en un informe molt dur, que l’havien fet sense complir amb les requisits mínims i que no estava definit el cabal ecològic. El Pla Hidrològic que tenim ara no ha canviat en gaire en relació a l’anterior i entenc que la Comissió Europea hauria de ser molt exigent”, ha exposat i ha remarcat que “aquesta manifestació és útil per dir a la Comissió Europea que fa la seva feina tenint un territori darrera que està empenyent perquè així sigui”.

Sobre l’informe de la missió del Parlament Europeu, Gambús s’ha mostrat prudent de parlar-ne perquè “tothom està sotmès a moltes pressions”. “El més important de l’informe és que no vagi en contra de l’acció de la Comissió Europea i que aquesta es trobi amb el suport del Parlament Europeu i tingui un document complementari a la seva acció”, ha assenyalat i ha apuntat que “l’informe del Parlament no s’interposarà en el que estigui fent la Comissió Europea”.

L’eurodiputat membre del Grup del Partit Popular Europeu ha lloat l’acció de la Plataforma en Defensa de l’Ebre i ha dit que “ho fan des del punt de vista tècnic i del territori, té el nostre suport, i nosaltres hem d’acompanyar-los i no involucrar-los en posicions més partidistes que podrien alimentar l’argument d’algú que això té a veure amb un conflicte territorial i això no és així. Només té a veure amb el compliment de la legalitat”.

Francesc Gambús ja va assistir a la manifestació d’Amposta del passat mes de febrer i segueix de prop el procediment dels plans hidrològics de conca presentats a la Comissió Europea i els informes del Parlament Europeu que afecten els cabals ecològics de l’Ebre.