Gambús demana sentir-nos orgullosos del projecte europeu construït amb els valors de pau, democràcia i solidaritat

L’eurodiputat català ha participat en els actes de commemoració del 60è aniversari de la signatura del Tractat de Roma que ha organitzat la representació de les institucions europees a Barcelona

Francesc Gambús participarà en la Marxa per Europa que tindrà lloc demà a Roma

L’eurodiputat català Francesc Gambús ha demanat “sentir-se orgullosos del que hem construït entre 500 milions d’europeus superant les dificultats i mirant cap al futur”. A més, ha refermat que “avui celebrem 60 anys de pau, democràcia, solidaritat. No celebrem 60 anys d’un mercat comú, sinó que el mercat comú ha estat l’instrument per tenir pau, democràcia i solidaritat”.

Gambús ha pronunciat aquestes paraules en els actes organitzats per la representació de les institucions europees a Barcelona en commemoració del 60è aniversari de la signatura del Tractat de Roma, que va constituir la Comunitat Econòmica Europea. Posteriorment, ha pres part en la manifestació europeista convocada a totes les ciutats europees, prèvia a la Marxa per Europa que tindrà lloc demà a Roma i en la qual Gambús també participarà.

L’eurodiputat independent en el Grup EPP ha destacat que “el projecte europeu neix de les cendres en les quals ens van deixar els populismes, els nacionalismes d’Estat, el feixisme i el comunisme” i ha assenyalat que “avui Europa es torna a veure amenaçada per les mateixes ideologies extremistes”. És per això que ha dit que “celebrem el 60è aniversari del projecte europeu mirant el que els nostres pares i avis ens van deixar a les mans, mirem tot el que tenim avui gràcies a la Unió Europea” i ha demanat “posar-nos a reformar el projecte europeu per combatre aquestes ideologies extremistes”.

“Els europeistes i les institucions hem de fer l’anàlisi autocrítica que potser alguna cosa no s’ha fet bé quan han tornat a aparèixer populismes que il·lusionen més que el projecte europeu”, ha reblat i ha apuntat que “hem de fer el projecte europeu molt més il·lusionant per plantar cara als populismes, perquè sabem que cap ha acabat bé”. “Aquests 60 anys ens han donat pau, solidaritat, democràcia, creixement econòmic sostingut i estat del benestar”, ha defensat Gambús.

L’eurodiputat català ha exposat que “el procés europeu avui no ha d’impedir a ningú a avançar més i caminar en la direcció dels Estats Units d’Europa, d’una Europa federal, que és el que volien els pares fundadors”.