El Parlament Europeu aprova reduir les emissions en un 40% dels nous turismes l’any 2030

Gambús reclama al Parlament Europeu realisme i ambició per reduir les emissions, sense que perillin els llocs de treball

El Parlament Europeu ha aprovat una proposta de llei per reduir les emissions de diòxid de carboni dels nous turismes un 40% per al 2030 en relació a 2020 (enfront del 30% proposat per la Comissió Europea) i impulsar la quota de mercat dels cotxes menys contaminants. El text assenyala que les companyies estaran obligades a garantir que els vehicles menys contaminants -els elèctrics i aquells que emeten menys de 50g de CO2 per quilòmetre- suposin un 35% dels cotxes i furgonetes nous en 2030 (un 20% en 2025).

Llocs de treball i canvi climàtic al mateix nivell

L’eurodiputat català Francesc Gambús ha votat en contra de la proposta i ho ha justificat en la seva intervenció al Ple de l’Eurocambra: “hem de ser ambiciosos, però sense posar en perill cap lloc de treball” i ha demanat “realisme” per situar els objectius de reducció d’emissions.

“Si bé aquest 40% d’objectiu de reducció d’emissions és millor que el 45% que es plantejava en un inici en aquest informe que s’ha aprovat amb majories estretes, confio que, finalment, en la negociació entre els Estats i el Parlament Europeu, arribem al 35% de sentit comú”, ha assenyalat Gambús en la seva explicació de vot.

“Confiem en la indústria i la societat europea que està duent a terme una nova revolució industrial i està transformant l’economia europea en una economia de baixes emissions”, ha remarcat. Gambús, únic membre català de la Comissió de Medi Ambient, ha assenyalat que “no hi ha jerarquia entre la supervivència del planeta i la creació de llocs de treball. En conseqüència, no hi ha lluita contra el canvi climàtic si és contra la indústria; com no pot haver-hi una indústria que no contempli una economia desfosilitzada”.

Irresponsabilitat dels grups socialista i liberal

“D’acord amb els informes de la Comissió Europea, si mantenim aquests objectius de reducció, suposaran la destrucció de 12.000 llocs de treball en el sector de l’automoció i comportarà un problema social, sobretot en països que encara no han sortit de la crisi econòmica”, ha afirmat i ha titllat d’”irresponsabilitat” el vot dels grups socialista i liberal.

Així mateix, ha apostat per la neutralitat tecnològica de l’administració i ha criticat que “la nostra tasca com a legisladors no és fer d’enginyers, sinó marcar uns objectius i garantir una neutralitat tecnològica que doni llibertat als enginyers per avançar en la transició tecnològica de la forma més consistent possible”.

Proposta de la Comissió Europea i situació actual

(informació de premsa del Parlament Europeu)

L’informe ha estat votat a favor per 389 eurodiputats, 239 han votat en contra i 41 s’han abstingut. Els ministres dels Estats membres tenen previst adoptar una posició comuna respecte a aquest assumpte el proper 9 d’octubre. Les negociacions amb el PE per arribar a un acord en primera lectura començaran un dia després.

La Comissió Europea va proposar reduir les emissions en un 30% fins a 2030. Automòbils i furgonetes produeixen al voltant del 15% de les emissions de CO₂ de la UE que causen el canvi climàtic, i el transport és l’únic sector en què les emissions de gasos d’efecte hivernacle són encara més altes que el 1990.

Les dades recents mostren que, després d’un descens constant en els últims anys, la mesura d’emissions dels automòbils nous va augmentar l’any passat fins als 118,5 grams de CO₂ / km. Segons les regles actuals, no haurien d’emetre més de 95 g / km el 2021. D’altra banda, la quantitat d’automòbils elèctrics està creixent, però encara representen menys de l’1,5% dels nous registres.