Directiva de Copyright per protegir els drets d’autor aprovada al Parlament Europeu

El Ple del Parlament Europeu ha aprovat la directiva de Copyright. L’eurodiputat Francesc Gambús ha exposat el seu posicionament al respecte:

He votat a favor de la directiva de Copyright i dels articles 11 i 13. Ens cal protegir autors i intel·lectuals davant la immensitat d’internet. Aquesta directiva protegeix la creació, essencial per tenir continguts i poder-los compartir. Si no protegim la creació i acceptem que grans plataformes explotin els creadors, si no treballem per la redistribució de riquesa i poder que acumulen plataformes, a què estem jugant?

La qüestió no és si podem compartir memes. L’important és si no protegim els autors, tindrem creacions de qualitat per compartir? Per això, votar sí a la directiva de Copyright és votar per la llibertat i per la intel·ligència.

Hem de protegir els autors i creadors per protegir-nos tots de la mediocritat. Si protegim els autors, protegim la qualitat del nostre pensament, creativitat, ciència i arts. Si no som capaços de fer-ho, ens estem posant en mans de “grans germans” que ajudem a crear entre tots i que, després, condicionen constantment la nostra vida, perquè saben què fem, costums, gustos… i s’aprofiten per vendre i fer negoci amb la publicitat.

Per això, no penso deixar que m’obliguin a escollir entre grans plataformes digitals americanes i el respecte als drets d’autor.

Votar a favor de la directiva de Copyright és votar per la llibertat i per la intel·ligència.

Votar-hi en contra, al cap i a la fi, és votar per tornar digitalment als temps de Charles Dickens.

PS. Per a aquells preocupats per la Wikipedia, els memes…, poden estar tranquils. Les plataformes voluntàries i no comercials queden fora de la Directiva.