Gambús valora positivament la nova comunicació de la Comissió Europea sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible

La Comissió ha presentat avui aquest document, malgrat que s’havia d’haver fet públic a finals de l’any passat

La Comissió Europea ha presentat avui un document de reflexió per fer una Europa sostenible d’aquí al 2030 a partir del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’eurodiputat català Francesc Gambús és el ponent de l’informe en què s’expressarà el posicionament del Parlament Europeu respecte a aquest document. En una primera valoració, Gambús ha retret la demora de la Comissió Europea en la publicació d’aquesta reflexió, ja que hauria d’haver estat presentada a finals de l’any passat.

Tot i això, l’eurodiputat, membre independent en el Grup del Partit Popular Europeu, ha valorat positivament el document i espera poder tenir aprovat el posicionament de l’Eurocambra al respecte en el mes de març.

Aquest informe de Gambús fa balanç de l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en base a promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, així com mesures sobre educació, ocupació i igualtat, entre d’altres.

El diputat al Parlament Europeu ha afirmat que “és important situar objectius, no només a llarg termini, sinó també implementar polítiques a curt i mig termini per acostar-nos a aquests objectius”. “Europa està fent polítiques a curt i mig termini, polítiques realistes alhora que ambicioses i cal destacar-ho”, ha refermat i ha assenyalat “el lideratge global d’Europa en la lluita contra el canvi climàtic i per assolir una economia sostenible i circular pel benestar dels ciutadans”.

El document de reflexió de la Comissió Europea revisa la importància dels reptes a què ha de fer front Europa, presenta hipòtesis amb vista al futur i també té com a finalitat orientar el debat sobre la millor manera que tenim d’atènyer aquests objectius d’aquí al 2030, Unió Europea inclosa.