Comiat Francesc Gambús al Parlament Europeu – VIII Legislatura

Amigues i amics,

Tanquem la 8a legislatura del Parlament Europeu i tanco, personalment, una etapa.

Recordo la nit del 25 de maig de 2014. L’abraçada amb la família i el meu equip de campanya. Dos equips que hem viatjat junts aquests 5 anys. I unes eleccions que em van permetre tornar a Brussel·les.

Vaig començar al Parlament Europeu com a assistent de la Concepció Ferrer durant 6 anys. El 2014, entomava un repte major: defensar els interessos dels ciutadans a les institucions europees i explicar al territori la feina que fem des del cor d’Europa.

Així ho he intentat fer. Ho he intentat fer des de l’estima a Europa i al servei dels ciutadans.

No conec altra manera de representar-vos que des de la constància, el treball i trepitjant el territori. Per això, m’emporto una motxilla plena d’experiències i de bones persones, i la satisfacció íntima del deure complert.

Gràcies. Gràcies a tots per la confiança, la disposició i l’oportunitat de servir-vos. Espero haver estat digne hereu d’aquells diputats demòcrata-cristians catalans que m’han precedit.

Aquesta feina feta no hauria estat possible sense un equip que m’ha acompanyat tots aquests anys, regularment, o esporàdicament.

En Frederic, que m’acompanya avui a Estrasburg;  i en Kilian, a l’oficina de Brussel·les, i a Barcelona l’Oriol, en Joel, en Toni, i també -esporàdicament- en Carles, en Jaume, la Rosa Maria, en Guillem, en Pol i en Miquel. Sense tots ells, gran part del que us he anat explicant i gran part del que he anat fent, no hauria estat possible. Unes gràcies infinites per ells.

I us animo a tenir esperança. A tenir esperança en Europa, en aquesta Europa; en l’Europa unida en la diversitat, en l’Europa que lidera la lluita global contra el canvi climàtic i en l’Europa que vetlla pel benestar de les persones. En l’Europa que fa front als populismes.

En l’Europa que ens dóna allò que els nostres avantpassats no van poder gaudir mai: pau i benestar.

Seguiré treballant, des d’allà on sigui, per seguir construint una Europa més sostenible, més forta i més humanista. Seguiré portant sempre Europa al cap i al cor.

Moltes gràcies per acompanyar-me en aquest viatge i fins sempre!