La Cimera Global d’Acció Climàtica comença avui a San Francisco

L’eurodiputat Francesc Gambús hi assisteix com a cap de delegació del Parlament Europeu i es trobarà amb l’enviat especial de l’ONU per a l’Acció del Clima, Michael Bloomberg, així com mantindrà reunions bilaterals amb representants de l’ONU

La Cimera Global d’Acció Climàtica ha començat avui a San Francisco i durarà fins al divendres, 14 de setembre, amb l’objectiu de tractar els assoliments dels estats, regions, ciutats, empreses, inversors i ciutadans en la lluita contra el canvi climàtic.

L’eurodiputat català Francesc Gambús hi assisteix com a cap de la delegació que ha designat el Parlament Europeu per a aquesta Cimera Global.

Lluita global contra el canvi climàtic i lideratge europeu:

La Cimera Global d’Acció Climàtica, que se celebra a mig camí entre París 2015 i 2020, serà una plataforma de llançament per als compromisos mundials per a la descarbonització de l’economia, la generació d’ocupació i el creixement econòmic sostenible.

Francesc Gambús representarà l’Eurocambra en aquesta cimera que reunirà líders i representants de tot el món. Per això, ha ressaltat que la voluntat de la delegació del Parlament Europeu és “reforçar el lideratge de la Unió Europea en la lluita global contra el canvi climàtic”.

L’objectiu de la trobada és avaluar la situació actual i consensuar nous reptes en la reducció de residus, zero emissions en el transport i l’eficiència energètica dels edificis. Així mateix, les cinc grans àrees de treball es distribueixen en sistemes d’energia saludables, creixement econòmic inclusiu, comunitats sostenibles, custòdia del territori i inversions transformadores del clima.

Programa de la delegació del Parlament Europeu amb reunions d’alt nivell:

La delegació del Parlament Europeu estarà formada, a més de Gambús com a cap, pels eurodiputats Lynn Boylan (Grup Confederal de l’Esquerra Unitària Europea) i Bas Eickhout (Grup dels Verds / Aliança Lliure Europea).

L’eurodiputat independent en el Grup del Partit Popular Europeu ha destacat la importància de la trobada que es durà a terme avui, dimecres, 12 de setembre, amb l’enviat especial de l’ONU per a l’acció del clima, empresari i exalcalde de Nova York, Michael Bloomberg, així com l’oportunitat de conèixer de primera mà les accions de lluita contra el canvi climàtic que duen a terme Califòrnia i Washington, entre d’altres. “No tots els EEUU són Trump ni han renegat del seu compromís contra el canvi climàtic”, ha reblat Gambús.

D’entre els oradors i delegats que assistiran a aquesta cimera, es troben la presidenta del C40 i alcaldessa de París, Anne Hidalgo, l’exvicepresident dels Estats Units, Al Gore, i el comissari europeu d’Acció pel Clima i Energia, Miguel Arias Cañete.

En el document annex, trobareu el programa complet de la delegació del Parlament Europeu a la Cimera Global d’Acció Climàtica.