Dia XIV-10.600 quilòmetres

Això ja s’acaba, eh? Quan demà entri al Pavelló de la Vall d’Hebron hauré visitat les 41 comarques de Catalunya. Hauré fet 131 actes de precampanya i campanya a 80 municipis del país. En total, 10.600 quilòmetres, a una mitjana d’uns 290 quilòmetres diaris i 136 hores de cotxe.

Però, sobretot, sobretot, sobretot, milers de persones a qui he conegut, amb qui he parlat en actes de petit format o passejades per pobles i ciutats, a qui m’he dirigit en actes o mítings… Persones que m’han fet tocar de peus a terra, que m’han fet pensar molt, que m’han posat davant de la realitat demanant-me -no exigint-me- respostes, accions, propostes, solucions.

Gent que no em demanava tot això per ara mateix. Gent que em demanava, simplement, però clarament, ocupeu-vos-en.

Avui he estat a Lleida, on m’he reunit, primer, amb la Fundació Universitat de Lleida, que m’han explicat tots els projectes que tenen entre mans per incorporar la formació superior al concepte de formació dual, especialment pensant més en enginyeries i tecnologia; i després he dinat al menjador del campus universitari amb el Consell d’Estudiants. Feia temps que no dinava en una Universitat. Grans records de principis dels noranta a la Universitat Autònoma.

Després hem pujat a Balaguer on hem fet una profitosa reunió amb veïns de la ciutat i també gent representativa de la comarca. Constato que moltes de les accions fetes amb fons europeus, sovint són passades per alt per la ciutadania.

I hem acabat el dia a Martorell, al Baix Llobregat del Nord, amb el míting central de l’àrea metropolitana. Allí he recordat, mig bromejant, mig seriosament, que demà és divendres i hi ha Consell de Ministres. Però que ningú pateixi, són tant així que saben que estem en campanya i aquest divendres a Madrid no prendran cap decisió recentralitzadora. Ara, o el 25M emetem un missatge molt, molt, molt clar en forma d’elevada participació i gran resultat de Convergència i Unió, o el divendres 30 de maig hi haurà Consell de Ministres i a Catalunya ens en faran veure dues tasses.

És la nostra hora.